Ansiktskräm för alla hudtyper innehåller ren olivolja och naturligt bivax.
Vi på Evergetikon använder endast extra jungfruolja vid tillverkningen av alla våra produkter. Olivoljan pressas senast 24 timmar efter att oliverna skördats för hand. Du kan läsa mer om kretensisk olivolja i vår blogg under rubriken ”Kretensisk olivolja i Evergetikon produkter”.
Ansiktskräm för alla hudtyper är också berikad med jojoba, sötmandel, kokosnöt, sheasmöroljor, vilket återfuktar, lugnar och återställer den skadade huden. Evergetikon använder bivax som har antioxidantiska egenskaper och ger en ”skyddande sköld” mot yttre föroreningar. Bivaxet i ansiktskrämen tränger inte in i hudens djupare lager, utan bildar en skyddande film som förhindrar att fukt avdunstar. Bivax är rikt på vitamin A, vilket är nödvändigt för hudcellernas föryngring. Den antiinflammatoriska effekten av bivax hjälper vid hudsjukdomar. Bivax är en helt naturlig produkt, som mjukar upp huden och är lämplig för personer med torr, irriterad eller mycket känslig hud.
I den grekiska kulturen finns bivax i de flesta hem i form av den klassiska olivoljesalvan. Det ekologiska naturliga bivaxet som Evergetikon använder i de flesta av sina produkter är det allra bästa du kan hitta på marknaden. En fantastisk produkt med många användningsområden och oändligt många fördelaktiga egenskaper.
Ansiktskräm för alla hudtyper innehåller:
Europaea (Olive) Fruit Oil “Cretan” extra virgin olive oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (almond oil), Cera Alba (Beeswax), Vaccinium myrtillus Fruit Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed, Argania Spinsosa (Argan) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Tocopherol Acetate (vitamin E), Rosa Damascena Flower Oil, Jasminum Officinale Pelargonium Graveolens Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Cistus Landaniferus.
Ansiktskräm för alla hudtyper är fri från:
Parabens, silicone, propylene glycol, mineral oil, ethanolamine, phthalates, musk xylene, triclosan, methylisothiazolinone… eller andra kemiska konserveringsmedel eller tillsatser.